Proljeće/ljeto 2013/2014

Kolekcija Proljeće/Ljeto 2013 važna je prekretnica u radu modne kuće Bellissima, jer upravo u okviru ove kolekcije Bellissima je odlučila da uvede dvije nove proizvodne linije TREND i CASUAL

Iako je brand Bellissima prepoznatljiv po elegantnim, klasičnim kombinacijama koje su prilagođene savremenoj, poslovnoj ženi – sa ovom kolekcijom odlučili smo napraviti korak dalje i ponuditi našim kupcima nešto više. To su artikli iz linija trend i casual, namjenjeni za mlade poslovne žene, koje pored elegantnog izgleda trebaju i opušteni, ležerni izgled, te odličnu kombinaciju za izlazak vikendom, a žele biti u trendu i pratiti svaku aktuelnost svjetske modne scene. Upravo je to Bellissima ponudila kolekcijom Proljeće/Ljeto 2012.

Na čelu dizajnerskog tima koji je kreirao ovu kolekciju bila je naša dugogodišnja saradnica, jedna od najcjenjenijih bh modnih dizajnera – Emina Husedžinović Ibrahimović. Ona je sarađivala sa veoma mladim timom dizajnera, koji su svojim radom potaknuli nastanak novih proizvodnih linija.

Proljeće/Ljeto 2012 je kolekcija koja, u pravom smislu riječi, odiše suncem i vedrinom ovih godišnjih doba. Preplavljena vedrim i žarkim bojama, atraktivnošću i elegancijom bijelih tonova, udobnošću safari stila i lepršavošću mornarskih kombinacija – ova kolekcija je pravi hit među Bellissiminim vjernim kupcima.

Katalog je sniman na dvije lokacije. Prvi dio sniman je unutar studija u Sarajevu i improvizovana je mala rajska plaža kako bismo dočarali tople, ljetne dane. Manekenke koje su sa nama radile u Sarajevu su Sarah Čerkez i Nina Varga. Sarah je već i prije sarađivala sa Bellissimom i svojom pojavom idelno se uklopila uz svaku odjevnu kombinaciju. Nina u Bellissimi ima dvostruku ulogu – kao mladi dizajner bila je zadužena za kreiranje TREND linije unutar kolekcije, a kao model čak je i nosila neke od modela koje je kreirala.