Jesen/zima 2015/2016

Boje i strukture obilježavaju kolekciju na kojoj su radili bh dizajneri Amna Kunovac Zekić, Elma Grbić, Nina Varga i Sanja Džeba.

Dizajneri su novom Bellissiminom kolekcijom istražili nove mogućnosti, proširili poglede, te spojili naizgled ne spojive materijale i boje – tamno i svijetlo, prozirno i neprozirno,... Velika pažnja posvečena je i detaljima, kako u dizajnu, tako i u krojenju i šivanju. Kidaju se granice između muške i ženske odjeće, između svakodnevnog i svečanog, prihvatajući dvosmislenost kao kreativni stimulans.

Geometrijski print je najdominantniji. Kombinujući različite geometrijske oblike vizuelno se stvaraju sjene i time se dobiva trodimenzionalni obilk na odjevnim predmetima.

Materijali koji su se koristili za ovu kolekciju su: koža, pletivo, šljokice, tkanine sa teksturom koje daju 3D efekat, različite vrste skube koje su laserski izrezane ili presvučene čipkom, brokat, saten,..

Sto se boja tiče, u novoj kolekciji modne kuće Bellissima očekuju vas crna, bijela, siva, petrolej, zelena, bordo i crvena boja.