Jesen/zima 2014/2015

Kolekcija jesen/zima 2014/2015 se zasniva na četiri teme

SURVIVOR (preživljavanje ) - Kroz ovu kolekciju vidimo country i elegantne elemente,a modni dodaci oplemenjuju cijelu kolekciju. Koriste se materijali sa dva lica, vodootporni materijali, vuna i koža.

CHIAROSCURO (svijetlo tama) -  Sanjarska paleta boja je fokusirana na dubokim tamnim i transparentnim svijetlim tonovima, koji čine sukob tamnog i svijetlog zimskog neba. Boje su minimalističke, od crne, bijele i sive. Neki od korištenih materijala su svileni šifon i organza.

FUTURE CODES (futuristički kodovi ) - Ova tema je bazirana na inovativnim, tehnološkim dostignućima. Zima 2014/2015 poziva na eksperimentisanje sa oblicima i tkaninama u 3D, stvarajući gipke linije ili impozantne obline. Povezivanjem ručnog rada i printa, unikatnih komada i industrijske proizvodnje stvara se odjeća koja izgleda kao da je nedorađena.

POSH (otmjeno) - Kroz ovaj pravac vidimo spoj između religije i nauke. Bez obzira što je ova tema inspirisana historijskim kostimom nosi elemente futurizma. Odjeća je bogato ukrašena. Bogati baršunasti pliš i krzno zajedno sa čipkom, organdinom i satenom i  brokatom ističe raskoš ove teme. Paleta je bogata tamnim ,crnim i zagasitoplavim tonovima koji su osvježeni sa vrlo  intezivnim bojama, naglašena uz svijetlo zlatnu.